Thursday, January 13, 2011

Di tahun baru

dlm thun bwu ni ,aq pktcl, cm ne erk nk pttkl, aq pun x thu nk uat pe...pe yg korg buat erk//aq nk thu gak??
best k kje kowg, aq boring r, klu de kje xpe r,,aq xthu nk tulis pe r..spe cni ek..6t aq smbg lg..byee3

Thursday, October 7, 2010

Cerita hati ku

07-10-2010, hari yang sangat boring dah je baru habis test kewangan pas tu buat assignment projek keusahawan, memang pening. lapar nie belum makan lagi saya, maklum lar sejak kebelakangan ini saya dalam diet. malam rabu tu, kami pergi kampung Langkah Baik Pengerang untuk rumah terbuka sebelum pergi ke rumah mak angkat kami singgah kat pantai sambil tangkap ketam, mula-mula kami tersesat tapi akhirnya kami jumpa juga jalan ke pantai...saya, Fara, Afiqah, Faiz dan Kumaran pergi rumah terbuka tersebut. kali pertama saya memakai selendang..hehehe, sampai terbuka-buka...kesian Fara dan afiqah sebab tolong membetulkan selendang saya. kami pun mula menjama makanan yang dibuat oleh mak angkat saya. saya pun makan 2 pinggan.. 1st saya makan mee kari, pas tu makan ubi dengan sambal ikan bilis..yumm..yumm...jemput lar  makan ye semua...


suasana time tu sangat best, sbb sempat main mercun lar ( jgn tiru aksi ini kat rumag ye adik2), selepas makan kami pun bersantai2 di pondok rumah mak angkat saya, dating2 dengan kumaran(main2 je)..memang kenyang gila...sampai kembung perut..sepanjang aktiviti itu adik pun bersama kami, yang tak best itu adik baling mercun kat kami semua..sampai fara n sakinah terkejut..heheheheh....yang tak best nye lgi afiqah pegi tido pulak, punya sedap dia tido tak join ngan kita pun, maklum lar dah makan kenyang2 mula lar mengantuk..hehhehe...pada jam 11.30 malam, kami bertolak balik ke bandar penawar..sekian thank you..

Sunday, October 3, 2010

cerita kehidupan

assalamualaikum.............dan salam sejahtera kepada pembaca semua.

saya dah lama x tulis blogspot saya....saya sbenarnya tak de mase untuk tulis cerita harian saya..tapi ape boleh buat saya dengan hidup saya je...maaf r bb saya dah lame tak tulis....

mggu lps sye bersama kwn2 pergi raye ke umah umi n abah faiz, kteowg seronok sangat bbnding dengan ari yg mula2 saya dtg....kami lebih mesra dan bertambah rapat ...lebih2 lagi saya mpunyai keluarga yang , biase r perantauan ....tapi say lebih selesa duk jauh dari family sebab say boleh belajar berdikari hidup tanpa di kongkong ibu n ayah...tapi dlm saya duk jauh saya bersyukur sebab say lebih rapat lagi dengan family...terima kasih Ya Tuhan , sebab htr kan hamba-Mu nie di tmpt yg jauh nie.....

ok kte sbng cerita tdi...pg 2 mase kt umh faiz kteowg d bw utk srp kt luar dengan makn nasi lemak,  lps 2 mkan kteowg bpecah n kteowg blek umh n bb pn2 2 kunci kteowg lpk dlu kt tanjg n slps itu kt pgr umh faiz.....kt c2 kteowg dengr lgu kuat2  bb kteowg de dgr crte ttg seseowg...saye tak dapt crte sal owg 2 sbb 6t kn mnjtuh kn maruah dye..biar la rahsia.......sblm pulg k desaru utma kami singgah kt umh mak n bak utk beraya.....rimdu rase nya bb dah lame tak jumpe......

pad kul 11 mlm bru kte owg pulang .................

TERIMA KASIH BB BACE BLOG SAYE ...LAIN HARI KTE JUMPE LAG,,,BYE2

Sunday, September 26, 2010

salam buat pembaca yang setia....


saya tak thu nk tulis pe pn....cerita mengarut boleh la...
ari ne saya dpt markh utk audit...mrkh pun tak sberape...klu bloh sye nak tambh mrkh ...tp tkut pulk bb takut miss bg yang ssh la..............pe r nk jdi klu dah penakut ekkk....

kjap lg nak masuk kelas cik su...tak thu r cik su nak bg kuiz k nk masuk bab 6...saye igt2 lupe je nie....bb saye pn igt lg cik su ade ckp nk bg kuiz utuk ujian ari .. bb mrkh kuiz byk...tp soaln nnye ckit..saye rase jap lg klu de kuiz saye xbleh jwab r bb saye tak bce pn....itu saje crte saye....arap siape yang baca dapt komen .......

tq bb bace n klu de komen trime kasih byk2...wslm

Wednesday, September 22, 2010

cerita hatiku

hari ini saya penat buat, siap srh wat2 blog kuar tp xley msok2 uhhhh mghabiskan wit btol.rase nak mkan jer pc nie..erkhhhhhh ley wt lapar lek